Gratis Compost

Inwoners van de gemeente Midden-Drenthe kunnen op zaterdag 22 maart 2014 gratis compost ophalen bij de Attero in Wijster.
Met deze actie bedanken de gemeente Midden-Drenthe en Attero de inwoners voor hun inspanning gft- en groenafval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar compost van. Een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem.
De inwoners van de gemeente Midden-Drenthe kunnen tussen 8.00 en 12.00 uur op vertoon van een legitimatiebewijs gratis compost (maximaal 1/2 kuub per aanhanger) ophalen bij Attero, VAMweg 7 in Wijster. De compost mag alleen in afgedekte aanhangers worden meegenomen, niet met tractoren en kippers. Er is voldoende compost aanwezig!

Share
Posted in Buurtnieuws, Informatie | Tagged , , | Comments Off

Tenstoonstelling 500 Jaar Gevangen in Friesland

blokhuispoort

Share
Posted in Advertentie, Informatie | Comments Off

Werkzaamheden aan gebouw IJsbaan

IjsbaangebouwHet bestuur van de IJsbaan ‘t-Sietsenveen is druk bezig met de bouw van het nieuwe ijsbaan gebouwtje. Naast de binnenkantine komt er ook een veranda waar je je schaatsen overdekt aan kunt doen.

Dit jaar zal het gebouwtje nog niet klaar zijn en komt er voor het oude gebouw nog een tent of een portable cabine te staan.

Zoals je op de foto al kunt zien is er al flink wat water op de ijsbaan gepompt, nu is het nog wachten op wat nachtvorst zodat er een mooie ijsvloer kan komen.

Share
Posted in IJsvereniging | Tagged , , | Comments Off

Webmaster gezocht voor www.halerbrug.nl

Zoals bekend is de webmaster van halerbrug.nl naar Westerbork verhuisd. Hierdoor wordt de website niet meer voorzien van nieuwe artikelen. Daarom zou het leuk zijn als er een nieuwe webmaster zou komen, die de site up-to-date houdt. Het werk valt mee, met de vriendelijke wordpres interface maak je zo een nieuwe pagina, je kunt zelfs met je smartphone (android) een app downloaden om daar snel iets mee op de website te zetten.

Lijkt het je wel leuk, meldt je dan aan bij Sandra_at_halerbrug_punt_nl, dan kan zij voor de overdracht zorgen.

Ook wordt het twitter account van de IJsbaan het Sietsenveen niet meer bijgewerkt. Op twitter kun je snel melden of de ijsbaan open is, er een wedstrijd wordt gereden, enz. Wie neemt dit over?

Share
Posted in Buurtnieuws, Informatie | Tagged , , , | Comments Off

Nieuw gebouwtje Sietsenveen

Het bestuur van de IJsbaan is al weer enige tijd erg druk met een nieuw gebouwtje. Een aantal sponsors helpen mee om het door brand zwaar beschadigde gebouwtje geheel te vernieuwen.

Freek Bruggink vertelde dat het beton voor de fundering werd aan de weg werd afgeleverd en door een kraan van de firma de Vries n

aar de ijsbaan gebracht, want met een kruiwagen beton helemaal van de weg halen is niet echt makkelijk.
Lambert Beugels zorgt met zijn trekker dat de pakketten met stenen in de buurt komen. Zoals in de foto’s te zien is moet er nog flink wat werk verzet worden, Bernard Bosma is druk aan het stenen stapelen met Freek Bruggink zodat zodat het metselen spoedig kan beginnen.

Het gebouw wordt flink wat groter, zo komt er ook een klein keukentje in. Mocht u willen helpen, neem dan even contact op met Lambert Beugels, de gegevens vindt u helemaal onderaan de hoofdpagina

Share
Posted in IJsvereniging | Comments Off

BoerenBlond in de Dorpshoeve in Hijken.

Hijken- Zaterdag 13 april organiseert de Promotiegroep Hijken samen met de Dorpshoeve een avond plattelandscabaret. Marianne van Dijk, Jan Prent, Jan Boverhof en Dirk Venema vormen het populaire cabaretgezelschap BoerenBlond.

Zij staan garant voor een verrassende avond plattelandscabaret. Het cabaretgezelschap slaagt erin een grote diversiteit aan onderwerpen op niet alledaagse wijze voor het voetlicht te brengen. De kracht van de acts zit vooral in de keuze van de onderwerpen uit het dagelijks leven en het zorgvuldig neerzetten van verschillende typetjes.

De kaartverkoop is gestart op 15 februari. Kaarten kosten €12,50 en zijn te bestellen via email: De reservering staat vol. Alleen nog wat kaarten aan de kassa voor de echte liefhebber! .promotiegroep@hijken.com, telefonisch: 06-13853642 of tijdens openingstijden in de Dorpshoeve te koop.

De voorstelling is in de Dorpshoeve in Hijken en begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Share
Posted in Informatie | Tagged , | Comments Off

Buurt Klaverjaskampioenschap

Vrijdag 8 februari a.s. vindt opnieuw het klaverjaskampioenschap plaats.
Wie durft het aan de huidige kampioen van zijn troon te stoten?

Er zijn mooie prijzen te winnen en voor iedere deelnemer staat een kop koffie klaar.

Locatie: café Oosterlooklaverjas

Aanvang: 20.00 uur

Inleg: € 2,50

Meld je aan voor zaterdag 2 februari a.s. bij Sandra

Share
Posted in Buurtnieuws | Tagged , , | Comments Off

Priksleeen Halerbrug

Na een spannende strijd vorig jaar, dagen we jullie opnieuw uit voor het kampioenschap Priksleeën.

Wanneer: Zaterdag 26 januari 2013 a.s. om 15.30 uur
Waar: IJsbaan Sietsenveen
Wie: Leden Buurtvereniging Halerbrug

Een leuke activiteit voor jong en oud
Wie stoot onze kampioenen van de troon, te weten Jasper Pomp (jeugd), Klara Beugels (dames) en Bram Brandsema (heren).
Komt allen! Aanmelden is niet nodig.

Share
Posted in Buurtnieuws | Comments Off

IJsbaan vrijdag 18 januari 2013 open

We verwachten dat de ijsbaan ‘t-Sietsenveen aanstaande vrijdag open zal gaan. Het heeft schaatsen-doorlopersdan genoeg gevroren om voor een goede laag ijs te zorgen.

Kijk ook even in het menu onder ijsbaan: Is het koud genoeg om te schaatsen. Verder informatie over openingstijden vindt u daar ook.

Share
Posted in IJsvereniging | Tagged , , | Comments Off

Waarde van uw woning

Zoals u waarschijnlijk wel gemerkt heeft is de woningmarkt niet helemaal wat hij geweest is en dalen de prijzen van de huizen.

Deze daling heeft gevolgen voor de WOZ waarde van uw woning, controleer daarom de eerste aanslag van de gemeente en kijk of deze de WOZ waarde omlaag heeft bijgesteld. De gemiddelde daling van de waarde van uw huis is in 2012 ongeveer 3,8%.

Een te hoge WOZ waarde veroorzaakt een hogere bijtelling bij uw inkomen, een te hoge inschatting van het waterschap en betekent voor u ook een te hoge onroerend zaakbelasting.

Kijk ook even op de andere post over de WOZ waarde

 

Share
Posted in Informatie | Tagged , , , | Comments Off