Glasvezel in Beilen

In Beilen probeert de firma Reggefiber voet aan de grond te krijgen voor de uitrol van glasvezel. Met glasvezel zijn snelle internet verbindingen mogelijk kun je internet tv ontvangen.

In het het dorp Beilen zelf, zijn er ook andere mogelijkheden, er is de kabel van Ziggo en je hebt ADSL met snelheden tot 40 MBit. Zodra je buiten het dorp komt in de buitengebieden, is de kabel niet meer aanwezig en vanwege de afstand is ADSL maximaal met 8MBit te garanderen.glasvezelkaart

Voor de buitengebieden is glasvezel ideaal, want de verliezen zijn vele malen lager en kan er wel een hoge snelheid worden gegarandeerd. Helaas is het aanleggen van glasvezel in het buitengebied te duur om snel winst te maken, helaas realiseert Reggefiber zich niet dat het aansluit percentage in de buitengebieden hoger zal liggen, misschien is dat rendabeler dan het binnendorp, denk aan makkelijker graven, minder vernieling aan bestrating.

Kabel van Ziggo

In het verleden heeft de firma Ziggo al contact gehad met de buurtvereniging Halerbrug om kabel tv/internet aan te leggen. Men kon de kabel meeleggen met de riolering die werd aangelegd. De gemeente Beilen heeft in eerste instantie geweigerd hieraan mee te werken, waardoor het buitengebied afgesloten bleef van van sneller medium dan ADSL.

Misschien uitbreiden naar buitengebieden

Toen ik bij KPN informatie heb ingewonnen (stand bij C1000) over het aanleggen van glas in het buitengebied, gaf men aan dat als er glas in het binnendorp zou worden aangelegd er gekeken zou worden of sommige buitengebieden ontsloten konden worden.

In hoeverre dat laatste gerealiseerd kan worden is maar zeer de vraag, voorlopig zit een snelle glasverbinding op de Halerbrug er niet in, of de gemeente moet besluiten hun toenmalige weigering om mee te werken aan de aanleg van de kabel van Ziggo goed te maken.