Snippergroen

Op veel plekken in de gemeente Midden-Drenthe gebruiken bewoners een stukje gemeentegrond, zonder dat hier afspraken over zijn gemaakt. Vaak zijn inwoners zich helemaal niet bewust van deze situatie, omdat het bijvoorbeeld al zo was bij de aankoop van de woning.  Ook bestaan er situaties dat de buren wel afspraken hebben gemaakt over het gebruik van de strook gemeentegrond en de andere buren niet. Dit leidt tot ongelijkheid tussen bewoners. De gemeente Midden-Drenthe wil graag de rechtsongelijkheid en onduidelijkheid oplossen. Het project ‘Snippergroen’ geeft inwoners de mogelijkheid om nu een aanvraag in te dienen voor deze stroken gemeentegrond. Er geldt tijdelijk een gereduceerd tarief van 3 april 2019 tot 3 april 2020 bij verkoop van snippergroen.

De gemeente Midden-Drenthe onderzoekt of zij de strook gemeentegrond aan u kan verkopen. Bij deze beoordeling wordt onder andere gelet op de groenstructuur, het stedenbouwkundige plan, de verkeers- en sociale veiligheid en mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

Een verzoek om snippergroen te kopen moet aan twee eisen voldoen:

  1. De grond moet direct grenzen aan uw eigen woonperceel.
  2. De grond vervult geen maatschappelijke functie en er zijn geen andere bezwaren die verkoop in de weg staan.

Interesse?

Wilt u grond kopen? Vul in dat geval onderstaand formulier in.Aanvraagformulier snippergroen

Begin