Werkzaamheden aan gebouw IJsbaan

IjsbaangebouwHet bestuur van de IJsbaan ’t-Sietsenveen is druk bezig met de bouw van het nieuwe ijsbaan gebouwtje. Naast de binnenkantine komt er ook een veranda waar je je schaatsen overdekt aan kunt doen.

Dit jaar zal het gebouwtje nog niet klaar zijn en komt er voor het oude gebouw nog een tent of een portable cabine te staan.

Zoals je op de foto al kunt zien is er al flink wat water op de ijsbaan gepompt, nu is het nog wachten op wat nachtvorst zodat er een mooie ijsvloer kan komen.

 

Nieuw gebouwtje Sietsenveen

Het bestuur van de IJsbaan is al weer enige tijd erg druk met een nieuw gebouwtje. Een aantal sponsors helpen mee om het door brand zwaar beschadigde gebouwtje geheel te vernieuwen.

Freek Bruggink vertelde dat het beton voor de fundering werd aan de weg werd afgeleverd en door een kraan van de firma de Vries n

aar de ijsbaan gebracht, want met een kruiwagen beton helemaal van de weg halen is niet echt makkelijk.
Lambert Beugels zorgt met zijn trekker dat de pakketten met stenen in de buurt komen. Zoals in de foto’s te zien is moet er nog flink wat werk verzet worden, Bernard Bosma is druk aan het stenen stapelen met Freek Bruggink zodat zodat het metselen spoedig kan beginnen.

Het gebouw wordt flink wat groter, zo komt er ook een klein keukentje in. Mocht u willen helpen, neem dan even contact op met Lambert Beugels, de gegevens vindt u helemaal onderaan de hoofdpagina

Nieuw Gebouw IJsbaan Sietsenveen

Zoals jullie wel gezien hebben, is er op 15 juli 2012 brand geweest in de kantine van de ijsvereniging. Alles wijst er op dat het hier gaat om brandstichting. De kantine is daarbij zo erg beschadigd, dat de helft van de kantine nog maar bruikbaar is. Alleen de keuken en het sanitair zijn nog intact.

Het verwoeste gedeelte is in eigen beheer gesloopt en afgevoerd. Het bestuur van IJsbaan Sietsenveen zijn vele avonden bezig geweest om de kantine weer dicht te maken en te reinigen.Als Koning Winter zijn intrede doet, kan het bespaard gebleven gedeelte gewoon gebruikt worden. Tevens zal een grote partytent gebruikt worden om de koek en zoopie enigszins behaaglijk te kunnen nuttigen. Het wordt dus best weer gezellig. Maar dit is slechts een noodoplossing

.zijkant ijsbaanvoorkant ijsbaan

Het moge duidelijk zijn dat er iets nieuws moet komen, de bouwaanvraag is inmiddels ingediend bij de gemeente. Het zou fijn zijn dat er, vanuit de leden en donateurs, vrijwilligers zijn die ons bij allerlei activiteiten willen komen helpen. Het gaat hier om ondersteuning van het bestuur tijdens de ijsperiode maar ook om hulp ten tijde van de bouwactiviteiten. Je kunt je als vrijwilliger opgeven bij Lambert Beugels; beugl@hotmail.com.
Medio april 2013 wil men beginnen met het bouwen van een geheel nieuw clubhuis voor de leden. Sinds augustus is men druk bezig met het maken van de plannen.
Financieel is het helaas nog niet mogelijk deze plannen uit te voeren. De verzekering heeft dan wel de schade tot het verzekerde
bedrag uitgekeerd maar dit is bij lange na niet toereikend om een nieuw onderkomen te realiseren.
IJsbaan Sietsenveen verzoekt al haar leden en donateurs om een vrijwillige financiële bijdrage te schenken voor een nieuw onderkomen.
Een vrijwillige bijdrage kan overgemaakt worden op bankrekeningnummer 30.65.04.596 ten name van IJsvereniging `t Sietsenveen onder vermelding van vrijwillige bijdrage.

Voor foto’s van de brand klik hier.

Brand IJsbaan ’t_Sietsenveen

Om ongeveer 17:15 is er brand ontdekt bij het gebouwtje van IJsbaan ’t-Sietsenveen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur geblust.

Brand IJsbaan juli 2012

De brand is buiten het gebouw ontstaan tussen het gebouw en de container met materiaal en het heeft er alle schijn van dat het is aangestoken.

Bij de bluswerkzaamheden heeft de brandweer de wanden en dak moeten openbreken om de smeulende isolatie te kunnen blussen, de schade aan het gebouw is dus groot. De foto hieronder laat zien waar de brand gewoed heeft.

IJsbaan Sietsenveen bestaat 65 jaar, het feest gaat door.

update 10-2-2010

Zoals wellicht bekend bestaat ijsbaan  Sietsenveen dit jaar 65 jaar. Op zaterdag 6 februari zou een feest op de ijsbaan gehouden worden.

Helaas kon het feest vanwege de ingevallen dooi toen niet doorgaan. Het heeft de afgelopen dagen weer goed gevroren dus kan het feest doorgaan. Zie hier onder voor de uitnodiging.

Uitnodiging

Uitnodiging

IJsvereniging `t Sietsenveen bestond op 3 februari 65 jaar. Dit heugelijke feit willen we graag samen met onze leden vieren.

De feestelijkheden zullen zaterdag 13 februari plaats vinden op de ijsbaan. Alle leden worden van harte uitgenodigd om te komen sfeer proeven.

Ieder lid, jong of oud, krijgt op vertoon van de ledenkaart, consumptiebonnen overhandigt. Deze zijn in te wisselen voor een heerlijke kom snert en voor een broodje hamburger.

Voor de kinderen staat er ook ranja en chocolademelk klaar.

Vergeet dus niet uw ledenkaart mee te nemen.

Voor de jeugdleden is er een Beiler dorpentocht op het ijs georganiseerd.

Start vanaf 14.00 uur.

Ieder jeugdlid dat hier aan mee doet krijgt als aandenken een medaille en een oorkonde.

Ben je nog geen lid????????

Voor een gezin kost een lidmaatschap maar 7 euro per jaar.

Het bestuur van ijsvereniging `t Sietsenveen ziet u graag op de ijsbaan.

aanstaande zaterdag 13 feb van 14.00-17.00 uur toertocht voor de kinderen   INFO VOLGT  ZSM.