WOZ Waarde van uw woning

De afgelopen jaren zijn door de crisis de woningen wat minder waard geworden en de gemeente Midden-Drenthe heeft de WOZ waarde van een aantal woningen naar beneden bijgesteld. Op zich is dit voor uw inkomensbelasting wel prettig, maar heeft de gemeente de WOZ waarde voldoende naar beneden bijgesteld of is er sprake van dat ze deze waarde in het verleden zelfs hebben overgewaardeerd.

Kijk eens op de huizensite van NVM Funda. Maar daar het vergelijk tussen de WOZ waarde en de vraagprijs en bij een flink aantal woningen in deze omgeving ziet u dat de WOZ waarde ver boven de vraagprijs ligt. Zoek eens naar een woning die op die van u lijkt en vergelijk dit eens.

Houdt er rekening mee dat de WOZ waarde bepalend is voor uw inkomen, onroerendzaak belasting en heffingen van het waterschap. U kunt er dus geld mee besparen en voorkomen dat de overheid u onnodig belast. Meer weten? Op Wikipedia vindt u een verder uitleg van deze wet waardering onroerend zaken.