Rioleringsproblemen op de Halerbrug

In de rondvraag van de vergadering van de buurtvereniging is de vraag gesteld of er meer mensen waren die last hadden van een slecht functionerende riolering. De gemeente wil ons laten geloven dat er nauwelijks problemen zijn met de riolering, wij hebben daarover een andere mening.

Veel voorkomende problemen zijn verstopt riool doordat de pompen niet goed werken (vlotter problemen)  en na een flinke regenbui stuwt het water terug naar de huizen met als gevolg een smerige wc en geruime tijd geen waterafvoer. Volgens ingewijden is het probleem met de vlotters op te lossen door deze door sensors te vervangen, de gemeente lijkt hieraan niet mee te willen werken.

We willen dit verder in kaart brengen om de gemeente te dwingen de problemen op te lossen, ons plan is:

1. Bel de gemeente bij ieder probleem, ook buiten kantooruren kunt u bellen met 06-55873909, ook als u weet dat de buurman ook gebeld heeft.

2. Meldt via e-mail  of telefoon (0593-523597) bij Roel dat u de gemeente gebeld heeft

3. Met de in 2 verzamelde gegevens gaat de buurtvereniging de gemeente aanspreken over de riolering.

We hopen hiermee in de toekomst de rioleringsproblematiek op te gaan lossen.

 

Begin